2009-01-20

Sveiki!

Šiame tinklaraštyje daugiausiai dėmesio skirsiu politikai.

Iš karto perspėju: esu diletantas, neturiu jokio politologinio išsilavinimio ir nemoku savo minčių dėstyti tikslia, lakoniška ir visus objektyvaus mokslinio žinojimo kriterijus atitinkančia kalba. Bet kuris mąstantis TSPMI studentas politines teorijas galėtų perpasakoti žymiai trumpiau ir greičiau.

Žinau, kad tokių ten yra. Pasirodo gi Demokratinės politikos instituto leidinių (Vertybių nykimas? Demokratinės politikos institutas, 2008), kur šalia TSPMI profesorių rasime ir perspektyvaus jaunimo.

Tačiau šiandien jie kažkodėl tautai nerašo. Galbūt pernelyg užsiėmę moksliniais tyrimais, galbūt pasiruošimu Tėvynės tarnybai, o galbūt bendras mūsų bendrapiliečių išsilavinimo lygis yra pernelyg žemas, kad būtų prasminga bandyti jiesm išdėstyti šiuolaikines politinės filosofijos idėjas?

Šiaip ar taip, nerasdamas, kas galėtų pateikti bent patenkinamus atsakymus, atsakymų į klausimus bandau ieškoti pats. O tai, ką atrandu, pasakoju ir kitiems.

Tačiau asmeninio dienoraščio įrašus po kiek laiko skaityti nuobodu būtų net man pačiam. Kad rašyčiau, man reikalingas stimulas, ginčas, išsakytų minčių kritika. Reikalingas Jūsų bendradarbiavimas.

Laukiu Jūsų komentarų!

3 komentarai:

  1. Sveikas isikures, Reling! Nemanau, kad Tau reiktu galvoti apie savo kalbos atitikima objektyviems mokslinio zinojimo kriterijams. Daugelis zmoniu laiko mokslininkus tokiais kurie specialiai susikure kalba, kad niekas ju nesuprastu. Todel daznai tos pacios sudetingos mokslines tiesos paaiskintos prieinama kalba yra zymiai populiaresnes ir labiau priimamos.
    Sekmes !

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiaugiuosi, kad Vilnis paskatino Tave žengti šį žingsnį, nes nuoširdžiai pritariu Jos argumentams ir manau, kad Tavo taip vadinamos "diletantiškos" (tas lietuviškasis savivertis) labai mintys labai ir labai įdomios. Linkiu Tau Reling kuo daugiau stiprių oponentų! Jeigu tik galėsiu, jeigu matysiu, aišku, kad mano mintys pakankamai brandžios (tuo pačiu lietuviškuoju saviverčiu :) ), tikrai ir pats sudalyvausiu kurioje nors iš diskusijų. Ark broleli, ark, kaip dainuojama...!

    p.s. Beje, seniai norėjau paklausti: kaip sekasi Etanai? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Etanai sekasi puikiai, tik ji beveik nebesireiškia virtualioje erdvėje.

    AtsakytiPanaikinti